Правила за летен флирт

Правила за летен флирт - E-Burgas.com

tumblr_magflnxADE1r6upt5o1_500_large

Лятото  е сезонът на любовта. Или на секса. Или на флирта. Как точно ще го кажеш зависи от теб, но същината е една и съща – през лятото хората се настройват за любов. (Или за секс, или за флирт – както ти харесва.) Дрехите са по-малко, свободното време е повече, слънцето прави хората усмихнати, а плажът предразполага към свалки.

С една дума, време е да си опресним правилата на летния флирт. Не че той има строги правила, просто има някои основни положения, които ще ти помогнат да станеш по-добър и да си прекараш едно по-интересно лято.

1. Бъди естествено готин

Ако се опитваш да бъдеш готин, за да свалиш някоя мацка, то най-вероятно не ти се получава. Ако обаче успееш да бъдеш готин, без да се опитваш, това вече е друга история.

Как да го направиш? Първо, усмихвай се повече. Позитивното отношение, чувството за хумор и усмивката са неща, които те правят по-привлекателен, без дори да се стараеш. Една усмивка променя цялото излъчване на човека.

Също така, отпусни се. Зареди се с лятно настроение, забрави за момент за работата и проблемите и се съсредоточи върху почивката и приятното прекарване. Този тип отношение ще ти помогне да изглеждаш спокоен и естествен, което е много важно за успешния флирт.

2. Изучи изкуството да намигваш

Ако го направиш в подходящия момент, този простичък жест може да има огромен ефект. Причината – той е забавен, закачлив и спонтанен. Всички тези думи описват начина, по който трябва да изглеждаш, за да предразположиш мацката, която си си харесал, към летен флирт.

Все пак не прекалявай с намигванията – не искаш момичето да реши, че имаш тик. Веднъж е достатъчно, стига да е в подходящ момент.

3. Покажи й, че тя ти харесва

Вече не сме в детската градина и не е необходимо да дърпаме плитките на момичетата, за да им покажем интереса си. Не сме и пъпчиви тийнейджъри, според които да се правиш на незаинтересовано готин е най-добрата тактика.

Първото условие за успешен флирт е да покажеш на момичето, че тя ти харесва. Най-лесният начин да го направиш е като я погледнеш за няколко секунди през масата/бара/плажа/където се намирате. По-точно, за 3 секунди, казват експертите.

По-дългото взиране е прекалено и ще има обратен ефект. По-краткият поглед може да бъде сбъркан с нещо случайно. Затова правилната дължина на зрителния контакт е ключова. 4. Не се страхувай от липса на интерес Дори и да ти се струва, че точно тази мацка чака само да я заговориш, за да се хвърли на врата ти, понякога се оказва, че тя просто не е заинтересована от теб. Приеми го мъжки, не досаждай и продължи нататък. 5. Бъди спонтанен Това донякъде е идеята на лятото. Направи нещо, което е неочаквано, дори и за самия теб. Покани симпатичната си колежка да изпиете следобедното си кафе навън пред офиса. Намигни на непозната. Приближи се до сладураната във фитнеса и кажи „Здрасти”. Не се страхувай да бъдеш спонтанен, ако ситуацията го позволява и особено ако имаш основания да смяташ, че момичето ще отвърне на интереса ти. 6. Извади летните дрехи В офиса трябва да спазваш определен дрес код, дори и през лятото. Извън него обаче никой не те задължава да се обличаш по определен начин. Затова забрави за официалните дрехи и извади шантавите тениски, шарените ризи и късите панталони. Не се притеснявай и да смениш маратонките с чехли. Експериментирай с ярки цветове. Колкото по-летни и по-кежуъл са дрехите ти, толкова по-добре изпращаш на околните посланието, че си в лятно настроение, че си готов да се забавляваш и че искаш да опитваш нови и интересни неща. 7. Бъди социален Няма как да срещаш различни жени и да флиртуваш с тях, ако си стоиш вкъщи. Използвай лятото и повечето свободно време, за да подобриш социалния си живот. Излизай повече, запознавай се с хора, работи върху социалните си умения. Всичко това ще те направи по-самоуверен, по-интересен и по-добър във флирта. 8. Заговори я Видял си я, харесал си си я, погледнал си я за 3 секунди. И сега какво? Време е да я заговориш. Как точно? Много зависи от ситуацията, но все пак едно универсално правило: не се мъчи да използваш оригинална реплика, сякаш взета от романтична комедия. И не говори с чужди думи. Кажи нещо естествено и подходящо за ситуацията. Ако например си срещнал момичето на опашка за сладолед, попитай я кой е любимият й. Или й предложи да опита твоя любим вид. Бъди адекватен на ситуацията и бъди естествен. И най-важното: нека да е забавно Лятото и летният флирт са неща, които по дефиниция са забавни и те карат да се чувстваш добре. Затова не се поти в мислене на най-добрата реплика за свалка и не се старай да се представиш добре, все едно си на изпит. Гледай по-леко на нещата, бъди себе си и остави лятното настроение да свърши останалото.  

4. Не се страхувай от липса на интерес

Коментари

Още от последните новини