Постоянни глоби за "Лукойл" за замърсяването на Бургас

Постоянни глоби за

449 240 лева глоба са заплатили от "Лукойл Нефтохим" в периода от септември 2015 година до месец май 2016 година. Това заяви директорът  регионалната екоинспекцията инж. Тонка Атанасова.

Припомняме, че в края на март екоинспекцията глоби рафинерията с 250 хил. лева след установено обгазяване на Бургас със сероводород.. След случая са поискани от РИОСВ-Бургас контролни измервания от двете лаборатории на ИА-София и регионална лаборатория- Стара Загора. Констатирани са превишения по показателя „азотни оксиди”, след което е наложена още една санкция. Общата сума от глоби е 369 000 лева, която предстои да се заплати от оператора е за първото тримесечие на тази година.

Предстои да бъдат монтирани два сензора по границата на рафинерията, които ще измерват показателите за бензен и сероводор във въздуха. Така жителите на "Долно Езерово" ще могат да следят стойността на въздуха в реално време. Припомняме, че бургаският кварал е един от най-ощетените от замърсяванията на "Лукойл", като жителите му бяха готови дори да се вдигнат на протест.

 

Коментари

Още от последните новини