Посрещат експонатите от изложбата "История на парите по българските земи" при строги мерки за сигурност

Посрещат експонатите от изложбата

Експонатите от изложбата "История на парите по българските земи" пристигнаха днес в Бургас при изключително строги мерки за сигурност. Впечатляващата експозиция ще бъде открита след два дни, на 10 юни /петък/ от 19.00 часа в зала "Ал.Г. Коджакафалията" на Културен център "Морско казино". Бургазлии и гостите на града ще могат да разгледат изложбата безплатно през първата нощ.

За безопасността на експозицията, през всички месеци на нейното гостуване в Бургас / от 10 юни до 11 септември/ са взети всички необходими мерки за защита- денонощна охрана и 24-часово видеонаблюдение. Защитените експозиционни витрини са допълнително подсигурени със сигнално охранителна техника.

 Сред експонатите в изложбата са тракийски, римски и византийски монети, първите монети от времето на Първото и Второто българско царство, парите на Царство България, Народна Република България, Демократична България и новото хилядолетие, както и монети и банкноти с интересни номинални стойности, сред които 2,5 ст., 3 лв., първата монета с цветно оцветяване, възпоменателни монети и др. Организатори на изложбата "История на парите по българските земи" са Община Бургас и Българска народна банка.     

Коментари

Още от последните новини