Последният ден от старата година се усмихва, валежите спират

Последният ден от старата година се усмихва, валежите спират - E-Burgas.com

През нощта в източните райони облачността ще е все още значителна, на места със слаби валежи от дъжд, които до сутринта ще спрат. В останалата част от страната ще е предимно ясно. Минималните температури ще са предимно между минус 4° и 1°, малко по-високи по морския бряг. Утре сутринта облачността и в източните райони ще намалее и през деня над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В Западна България ще има временни увеличения на облачността, без валеж. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен запад-югозападен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са между 8° и 13°. В новогодишната нощ ще бъде ясно, а в полунощ температурите ще са предимно между минус 1° и 4°.

Атмосферното налягане няма да се променя съществено – ще бъде близко до средното за месеца.

В планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

По Черноморието преди обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са 7-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето сутринта ще достига 3 бала, след което ще се успокои до 1-2 бала.

Коментари

Още от последните новини