Последен шанс за записване в курса на СофтУни в Бургас

Последен шанс за записване в курса на СофтУни в Бургас - E-Burgas.com

Поредният безплатен подготвителен курс "Programming Basics" ще започне в Бургас на 6 октомври. Записването ще продължи до 27 септември 2018 г., 23:59 ч., съобщиха от СофтУни.

Програмата по софтуерно инженерство стартира с три приема в годината - през месеците януари, май и септември. Преди всеки прием се провежда безплатен подготвителен курс "Programming Basics", който приключва с изпит по програмиране и е приемен за програмата.

Преди да се попълни формата за кандидатстване, кандидатът трябва да  избере дали желае да се запише в присъствена форма на обучение за предстоящия курс "Programming Basics", като се обучава на място в учебната зала. Другата опция е да се обучава онлайн от своя компютър или да се яви директно на приемния изпит.

Mястото на провеждане на курса е в сградата на Колежа по туризъм, гр. Бургас (за курсистите, които ще се обучават присъствено).

Обучението стартира на 6-ти октомври и ще продължи 2 месецa, като занятията ще се провеждат всяка събота от 10:00 до 14:00 ч.

На 1-ви и 2-ри декември ще се проведе приемният изпит (той ще е онлайн) на Софтуерния университет, а новоприетите студенти стартират своето обучение в програмата по софтуерно инженерство през януари 2019 г.

Разкриването на постоянен обучителен център по програмиране и софтуерно инженерство в Бургас стана възможно след личната покана на кмета Димитър Николов и подписания меморандум за сътрудничество с ръководството на университет "Проф. д-р Асен Златаров" и "СофтУни".

Курсът включва писане на програмен код на начално ниво (basic coding skills), работа със среда за разработка (IDE), използване на променливи и данни, оператори и изрази, работа с конзолата (четене на входни данни и печатане на резултати), използване на условни конструкции (if, if-else, switch-case) и цикли (for, while, do-while, for-each).

Българският проект "Софтуерен университет" /СофтУни/ е превъплъщение на идеята за иновативен и модерен образователен център, който създава истински професионалисти в света на програмирането.

Записването става с регистрация на сайта на Софтуерния университет - softuni.bg.

Коментари

Още от последните новини