Поредица от срещи в областта проведе Обединение ДОСТ

Поредица от срещи в областта проведе Обединение ДОСТ - E-Burgas.com

Поредица от срещи направиха с жители на населени места на Бургаска област кандидатите за депутати от Обединение ДОСТ от 2-ри МИР-Бургас. Пред многобройните участници в срещите водачът на бургаската листа за предсрочните парламентарни избори Айдоан Али представи акцентите в предизборната програма на партията.

Той посочи, че на първо ще настояват да се приеме проект за „Закон за предотвратяването на корупцията и незаконно придобитото имущество.  Кандидатът за народен представите заяви, че е необходима ревизия на корупционните практики в местната власт. Той бе категоричен, че е нужно засилване на вътрешния мониторинг и контрола по разпределение и разходване на европейските фондове. Сред важните за Обединението приоритети са още социалната политика, здравеопазването и образованието.

„Възрастните хора трябва да получават подобаващо високи пенсии, а всички деца с тежки и труднолечими заболявания –безплатно лечение в страната и чужбина”, заяви още Айдоан Али.

Той подчерта още, че трябва да се опростят администратичните и регулаторни изисквания към малките фирми и че са нужни условия за насърчаване на семейния и фамилен бизнес в страната, като акцентът трябва да е насочен към райони с трайна безработица.

Наблегнато беше и на необходимостта от извършване на съдебна реформа при безпрекословно спазване върховенството на Закона.

„ Само така държавата ще спечели доверието на външните инвеститори, за да имаме работеща икономика, която ще генерира по-високи доходи”, коментира пред съмишленици и симпатизанти на партията Айдоан Али.

По време на срещите водачът на бургаската листа бе придружаван от останалите кандидати за народни представители от Обединение ДОСТ от 2-ри МИР-Бургас и от областния председател на партията д-р Бирджан Йозтюрк. Днес в Бургаска област пристига председателят на партията Лютви Местан. Предстои той да се срещне с жители на Община Айтос и Община Руен.

Коментари

Още от последните новини