Поръчаха външен асансьор за Гимназията по програмиране

Поръчаха външен асансьор за Гимназията по програмиране - E-Burgas.com

 Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас ще се сдобие с подемна платформа и външен асансьор преди старта на новата учебна година. Целта е да се осигури достъпна среда до сградата за хора в неравностойно положение.

От община Бургас вече са обявили обществена поръчка за доставка и монтаж на съоръженията за обща прогнозна стойност около 100 хил. лв. Подемната платформа ще бъде разположена до външните стълбища към сградата, за да не бъдат те препятствие за трудноподвижни хора. Външният асансьор пък ще бъде монтиран на северозападната фасада на сградата, като ще има спирки на всеки етаж с достъп до етажните площадки. Кабината ще бъде разположена на мястото на съществуващия прозорец, като за целта ще се разруши подпрозоречния зид. Тя ще бъде с размери 140 на 110 см., като това ще позволява в нея да се събере човек на инвалидна количка с придружител.

Припомняме, че в момента в най-новата бургаска гимназия тече основен външен и вътрешен ремонт, така че тя да може да приеме първите ученици през новата учебна година. Ремонтират се и общежитията, където ще живеят част от външните преподаватели, както и учениците, които не са от Бургас. 

Коментари