Поне две нови гимназии трябва да бъдат построени в Бургас до 2020 година

Поне две нови гимназии трябва да бъдат построени в Бургас до 2020 година - E-Burgas.com

Разделят Английската  от Немската, както Математическата от Френската гимназия

Бургас ще се нуждае от сгради за две нови гимназии до 2020 година. Това заяви зам. кметът по образование Йорданка Ананиева по време на снощното обществено обсъждане по повод Бюджет 2018 на община Бургас.

Причината е, че до 2020 година всички училища ще трябва да минат в една смяна. Това обаче е създава проблем, в който са намесени четири от най-елитните бургаски гимназии. Това са ГПАЕ "Гео Милев" (Английската гимназия) и ГПНЕ "ГЬОТЕ" (Немската гимназия) от една страна, както и ППМГ "Акад. Никола Обрешков" (Математическата гимназия) и ПГРЕ "Г. С. Раковски" (Френската гимназия), които обитават една сграда. Поради тази причина чисто технически е невъзможно гимназиите да бъдат в една смяна в рамките на една сграда по новите правила.

В същото време вчера стана ясно, че сградата на Гимназията по транспорт (Автото) ще бъде съборена и построена наново, а учениците временно ще бъдат преместени в Морското училище. Причината е, че базата на Автото е твърде стара и за нуждите на възпитаниците му ще трябва да бъде построена чисто нова сграда. 

Коментари

Още от последните новини