Поморие сменя Странджа във „В“ група

Поморие сменя Странджа във „В“ група - E-Burgas.com
sveti nikola pomorie (7)ОФК Поморие заема мястото на Странджа-Агрокорн (Средец) в Югоизточната В група, съобщиха за БТА от футболния съюз. Промяната е според действащите правила, тъй като двата отбора са от Бургаска област и имат право на сливане. Реално такова няма да се състои, но ще бъдат проведени общи събрания на двете дружества, след които ще бъде решено създаването на ново такова с променено седалище от Средец в Поморие. Така тимът на ОФК Поморие, който е много по-добре осигурен финансово, а също така разполага и с ултрамодерна база, ще играе от новия сезон на ниво трета дивизия. Средечани пък, които спечелиха промоцията след успех над Елхово в квалификациите, се връщат в А областна група.
Старши треньорът на поморийци Малин Орачев вече работи по селекцията и плановете за подготовка. Зоналният съвет на БФС в Пловдив, който администрира първенството в Югоизточната В група, чака заявките на отборите и документите им до 7-и юли, след което ще определи и състава на дивизията за сезон 2014/2015.
Любопитното е, че двата отбора бяха основни конкуренти и в бургаската четвърта дивизия за 1-ото място. Средец го спечели със 74 точки, а поморийци останаха 2-и със 70.
При това положение от Бургаска област участниците във "В" група могат да бъдат два или три. Созопол вече се изкачи в професионалния футбол, но там може да се премести и Мастер (Бургас). Несебър и Поморие засега са сигурни за трета лига.
Коментари

Още от последните новини