Поморие остава без отбор в професионалния футбол

Поморие остава без отбор в професионалния футбол  - E-Burgas.com

Отборът на Поморие напуска първенството на Втора лига и няма да продължи участието си през пролетта. Днес на събрание на ръководството на клуба е взето това решение, което е базирано на проблем с базата.

Както е известно, Поморие играе вече трети сезон домакинските си срещи на стадиона в Несебър, тъй като собственото им съоръжение е с изкуствена настилка от старо поколение и не може да бъде лицензирано за професионалния футбол.

Общината, която е собственик на клуба, е преценила, че не може да издържа клуба при това положение - постоянно плащане на наеми, транспорт за отбора и за феновете дори и за домакинските мачове. Решението е базирано на перспективата, че първият проблем е ремонт на стадиона и тогава да се търси вариант за връщане в Б група. Когато бъде утвърдено напускането на първенството, отборът на Поморие ще се води изпаднал и от лятото ще се състезава в Югоизточната Трета лига.

Тъй като отборът е изиграл половината мачове, напролет играещите по програма срещу тях ще записват служебна победа с по 3:0.

gol.bg

Коментари

Още от последните новини