Помагачите по спирките като хамелеони сред хората (Снимки)

Помагачите по спирките като хамелеони сред хората (Снимки) - E-Burgas.com

Служителите, които консултират и оказват съдействие на хората по автобусните спирки с нищо не се отличават от другите граждани. Облечени са цивилно и така изпълняват задълженията си - като видят някой да се чуди отиват и го заговарят.

Това е така, тъй като са служители от общинската администрация, а не от транспортното предприятие. Припомняме, че преди няколко месеца, когато въведоха новите правила в градския транспорт с електронната система и качването през първа врата контрольори от „Бургасбус“, пременени със светлоотразителни жилетки, щателно разясняваха правилата на пътниците на абсолютно всички спирки в Бургас.

Сега обаче в тази роля са влезли общински служители, затова са без отличителни униформи. Това обясниха самите те на Централната спирка до БСУ.

„Изобщо няма никакъв хаос по спирките. Малка част са бургазлиите, които имат затруднения с новата схема. Който пътува редовно до 2-3 дни всичко ще му е ясно. Не сме с униформи, защото сме от общината. Като проблем мога да посоча термина „прикачване“, мисля че това не е точният израз, който сме избрали. Хората остават с впечатление, че когато слязат от един автобус, другият трябва да ги чака. Това, разбира се, не е така и те се оплакват. Схемата си работи чудесно, до няколко дни всичко ще е ок“, коментира един от общинските служители.

Днес те ще продължат да раздават информационни листовки и да обясняват подробно особеностите на градския транспорт.

Галерия
Коментари

Още от последните новини