Половин милион кюфтета за затворите в Бургас, Варна, Сливен и Стара Загора

Половин милион кюфтета за затворите в Бургас, Варна, Сливен и Стара Загора - E-Burgas.com

Близо 8 млн. лв. отделя държавата за изхранването на затворниците през следващите 3 години

Обществена поръчка на стойност 7,6 млн. лв. без ДДС е обявена от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерство на правосъдието. Поръчката е за доставка на хранителни продукти на едро за нуждите на затворите в Бурга, Варна, Сливен и Стара Загора през следващите 36 месеца. 

Тя е разделена на 9 обособени позиции в зависимост от това дали става дума за млечни, месни, рибни и хлебни продукти, както и за яйца, плодове, зеленчуци и попдравки. 

В поръчката подробно са описани количествата, които трябва да бъдат доставени в затворите през следващите 3 години.

Най-скъпо логично ще излезе месото, за което ще отидат 1,8 млн. лв. без ДДС. Най-голяма е поръчката за пилешкото - 99 хил. кг, свинското - 68 хил. кг. и телешкото 34 хил. кг. Поръчани са още 483 хил. броя кюфтета, 172 хил. броя кебапчета и 21 хил. кг. кренвирши.

Любопитна е и бройката на кокошите яйца -  точно 1 250 000 на стойност 20 8750 лв. без ДДС. В менюто са включени и много плодове и зеленчуци, като например 273 хил. кг. картофи, 27 хил. кг. домати, 31 хил. кг. краставици, 26 тона дини и 2 тона пъпеши. 

Доставките ще се извършват по предварителна заявка, съгласно техническата спецификация и ценовото предложение на изпълнителя, до достигане на стойността по договора или за срок от 36 месеца.

Коментари

Още от последните новини