Полицията залови трима софиянци в натъпкан с крадени стоки автомобил в Созопол

Вещите били задигнати от търговски обекти в Приморско, Китен и Царево

Трима криминално проявени софиянци са били арестувани от полицията в Созопол, след като в автомобила им са открити десетки крадени стоки. Шверолетът, управляван от един от мъжете, бил спрян за проверка вчера следобед на созополската улица "Виа Понтика". В купето на автомобила са намерени и иззети множество различни по вид маркови бутилки алкохол, незапечатани с акцизен бандерол, множество пакетирани хранителни стоки, плажни хавлии, сувенири и други вещи, за произхода на които мъжете не могли да дадат адекватно обяснение. Констатирано е, че откритите в автомобила вещи са откраднати от търговски обекти в Приморско, Китен и Царево. 

Между вещите са намерени и общо 80 къса цигари без акцизен бандерол, за които единият от мъжете заявил, че закупил от София за лична употреба. В резултат на полицейските действия е установено, че част от пакетираните хранителни стоки на стойност 100 лева са откраднати на 3 май. от хранителен магазин, разположен на созополската улица "Виа Понтика". Констатирано е, че други хранителни продукти са откраднати от магазин, разположен на ул. "Одринска Тракия" в кв. "Василико" в Царево. 

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на тримата софиянци продължава от служители на Районно управление - Созопол и Районно управление – Царево.

Сподели новината:

Коментари