Полицията задържа двама софиянци, заработвали с кражби по морето

Полицията задържа двама софиянци, заработвали с кражби по морето - E-Burgas.com

Полицията в Несебър е арестувала двама софиянци на по 24 и 22 години, които извършили три кражби в курортите Слънчев бряг и Св. Влас в рамките на една седмица. По-младият от двамата задържани е криминално проявен и осъждан. 

На 9 юни двамата откраднали два дамски портфейла с банкови карти и 400 лв. в тях, както и мобилен телефон, лаптоп, таблет, фотоапарат и бижута от апартамента на българка в Слънчев бряг. Два дни по-късно те проникнали и в хотелската стая на беларуска туристка през балконската врта, откъдето откраднали множество златни и сребърни накити, лични документи и сумата от 350 евро. Последната извършена кражба е от 16 юни от апартамента на руска туристка в Свети Влас, където отново влезли през балконската врата и задигнали мобилен телефон. 

Двамата мъже направили пълни самопризнания, като обяснили, че пребивавали на квартира в с Равда и се придвижвали с автомобил, като единит шофирал, а другият извършвал кражбите. При извършеното претърсване на квартирата им, са намерени част от откраднатите вещи, но без отнетите парични суми. Част от вещите - предмет на престъпната дейност на задържаните са открити в София.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата млади мъже продължава продължава от служители на Районно управление – Несебър. Криминално проявеният задържан е привлечен в качеството на обвиняем, като му е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа. 
 

Коментари

Още от последните новини