Полицията в Бургас иска толерантност от шофьорите на първия учебен ден

Полицията в Бургас иска толерантност от шофьорите на първия учебен ден - E-Burgas.com

В този ден, тъй като се очаква изключително висока интензивност на движението на автомобили, апелът ни е толерантност и спазване указанията на служителите от Областна дирекция на МВР, които ще се навсякъде, около учебните заведения, където ще се очаква засилен трафик, паркирани на автомобили и пешеходно движение.

Това каза началникът на „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Бургас комисар Неделчо Рачев пред радио "Фокус". 

Служителите са ясно и категорично инструктирани какви указания и какви разпореждания да дават на гражданите, за това молбата им е с цел безопасно преминаването на целия първи учебен ден, така и гарантирането, своевременния достъп на автомобили и деца до училищата.

“Ключовата дума е толерантност и възможност на полицейските служители да си изпълнят задълженията във връзка с безопасността на хората от цялата област, на територията на област Бургас, както и най-важното, където ще има големи струпвания на територията на града““, каза още Рачев.

„Като организация през този ден ще има засилено полицейско присъствие, основно около учебните заведения, като акцент  предпазване и гарантиране безопасността при преминаване на учениците по пешеходните пътеки, по пропускливостта и правилното паркиране и възможността за използване на улиците от всички граждани“, заяви Рачев. 

Коментари

Още от последните новини