Полицията погна таксиджиите в Бургас, хванаха двама с "помпичка" на апарата

Полицията погна таксиджиите в Бургас, хванаха двама с
снимка: Иван Кацаров

Съвместни проверки на таксиметрови шофьори извършиха вчера  служители на сектор “Икономическа полиция” при ОД МВР - Бургас, съвместно със служители на сектор “Пътна полиция” при ОД МВР - Бургас и Областен отдел “Автомобилна администрация” Бургас. 

Проверени са били 11 броя леки таксиметрови автомобили, като при два от тях, при разглобяване на арматурното табло се установиха  монтирани устройства и приспособления – тип "помпичка", които дават възможност за записване и отчитане на неверни данни т.е манипулиране на електронните таксиметровите апарати с фискална памет с което се ощетяват клиентите. За установените нарушения, на водачите са съставени АУАН от ОО “Автомобилна администрация” гр.Бургас.

При проверката на други 4 броя леки таксиметрови автомобила се установи, че водачите им извършват превози на пътници с електронни таксиметрови апарати с фискална памет, които са с нарушена контролна пломба. За установеното нарушение на таксиметровите водачи бяха съставени АУАН. На  2 водачи на таксиметрови автомобили са отнети Свидетелствата за управление на МПС.


 

Коментари

Още от последните новини