Полицаи с кучета гониха крадци в гората край Ямбол

Полицаи с кучета гониха крадци в гората край Ямбол  - E-Burgas.com

Четирима крадци са заловени от полицията след преследване с кучета в гората между Трънково, Изгрев, Дряново и Маломир. Органите на реда са реагирали след сигнал за взломно проникване в наследствен имот в ямболското село Трънково и веднага попаднали на следите на извършителите. 

В преследването им, продължило около 15 км, на трудно проходим терен, е участвало и следово куче. В резултат на предприетите полицейски действия мъжете са локализирани в село Дряново. При задържането им са оказали съпротива.  И четиримата - И. И. /36 г./ от общ. Карнобат, И. А. /23 г./ от Ямбол, М. П. /31г./ и С. С. /24 г./ от общ. Елхово, са криминално проявени, извършители на множество престъпления против собствеността на гражданите.

В хода процесуално-следствените действия, извършени под надзора на Районната прокуратура – Елхово е установено, че часове по-рано четиримата са извършили взломна кражба от търговски обект в село Трънково. От там те отнели различни стоки на стойност около 2500 лева.  Вчера, четиримата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено престъпление при условията на опасен рецидив и с прокурорски постановления са задържани  за срок от 72 часа. При проведените полицейски мероприятия са събрани данни за съпричастността задържаните към множество взломни кражби от търговки обекти и частни имоти на територията на областта. Проверява се съпричастността им  към други подобни престъпления, извършени в съседни региони.
 

Коментари

Още от последните новини