Показват селекция игрални и документални филми  "Цветът на копнежа" в Гранд Хотел и СПА Приморец

Показват селекция игрални и документални филми 

Прожекциите са за гостите на хотела от Германия и се осъществяват с любезното съдействие на Гьоте-институт България

Считано от 25 юли, Гранд Хотел и СПА Приморец ще предложи ексклузивно на своите гости от Германия прожекция на отбрани филми. Те са общо пет и ще бъдат показани в пет последователни седмици. Част са от проект "Цветът на копнежа", включващ игрални и документални ленти от немската държава. Прожекциите се осъществяват с любезното съдействие на Гьоте-институт България. 

Проект "Цветът на копнежа" носи името на един от филмите, които включва. Едноименната документална лента от 2016 г. е с автор Томас Риделсхаймер, който влиза в амплоато едновременно на режисьор и оператор. В 90 минути, чрез музика, стихове и кадри в едър план от Катар, Португалия, Мексико, Япония и Германия, той разказва осем човешки истории, обвързани с вечната тематика - любов, родина, надежда, свобода. Ще бъдат показани и игралните филми "Далеч от Розенхайм" (Кафе "Багдад") - продукция на Перси Адлон от 1987г.; "Когато мечтаехме" на Андреас Дрезен от 2015г.; "Виктория" на Себастиан Шипер от 2015г. и "Тони Ердман" на Марен Аде от 2016г. - предоставен с любезното съдействие на София Филм Фест.

Прожекциите в Гранд Хотел и СПА Приморец са комплимент към гостите на хотела от Германия. Осъществяват се съвместно с Гьоте-институт България. Културният институт на Федерална република Германия подпомага международното културно сътрудничество и прокламира изкуствата, обществения и политически живот на немската държава чрез различни целеви програми. Част от тези инициативи, насочени към изграждане на устойчив интеркултурен диалог, са и прожекциите на филмите от "Цветът на копнежа" в Гранд Хотел и СПА Приморец, който целогодишно посреща многобройни гости именно от Германия.

5-звездният Гранд на Бургас е активен участник в културния и обществен живот на Бургас, като включително инициира и подпомага различни социални каузи. Сред тях са литературен клуб – читалня „Малкият принц“, цялостната организация, спонсорство и провеждане на фестивала на изкуствата на Бургас - Порт Прим Арт Фест, представяне на родни автори и техните произведения пред публиката в морския град чрез инициатива „Приморец чете“. В осъществяването на тези разнообразни събития, Гранд Хотел и СПА Приморец си сътрудничи активно с община Бургас и различни организации, сред които и Гьоте-институт България.
 

Коментари

Още от последните новини