Показват как ще изглежда спортния комплекс в "Меден рудник"

Показват как ще изглежда спортния комплекс в

Пет фирми са изявили желание да проектират новия спортен комплекс в "Меден рудник". В петък ще бъдат отоврени ценовите оферти на кандидатите, а малко по-късно ще стане ясно и кой ще спечели обществената поръчка. Тя е на стойност 80 хил. лв. и трябва да приключи в срок от 165 дни. Спортният комплекс ще се намира на мястото на старото пресушено блато, в близост до обръщалото на автобусите.

Фирмите, които са заявили желание да проектират обекта са "ТЕРРА ПЛАН" ООД,  "Проектантска организация" ЕАД , "Декор Дизайн" ЕООД , "Дакарх" ЕООД  и "Новиза" ЕООД. От тях най-високо е оценена "ТЕРРА ПЛАН" ООД, която получава 47 точки. Решаващи за крайното класиране обаче ще бъдат ценовите оферти, когато проектите ще бъдат представени. 

Изпълнителят трябва да изготви проект за едноетажна обслужваща сграда с обща разгъната застроена площ, не по-малка от 450 кв.м. В нея трябва да има две многофункционални спортни зали, с площ съответно от около 200 кв.м. и около 100кв.м., подходящи за провеждане на тренировки по борба и бойни спортове, групови занимания и танци. В сградата трябва да има още два броя съблекални с душове, складове за спортен инвертар, лекарски кабинет и кафе -сладкарница. 

Предвидени са и няколко открити зони за футбол, два тенис корта, скейт парк и детска спортна площадка. Проектантът ще трябва да се погрижи около сградата да има зони за отдих, стационарни маси за шах и дама, обходна алея за крос, фитнес на открито и открит плувен басейн. 

Коментари

Още от последните новини