Пожарът захапа сгради на Онкото

Пожарът захапа сгради на Онкото  - E-Burgas.com

Пожарът в центъра на Бургас се разраства и стигна до сградите на Онко болницата, където в момента има пациенти. Все пак от пожарната уверяват, че за хората вътре няма опасност. Ако стихията  се разрастне огнеборците имат готовност да евакуират хората.

На място има три противопожарни автомобила и 15 пожарникари. От горящите сгради за изведени няколко души, каза главен инспектор Николай Николаев. По думите му няма жертви, но все още служителите на пожарната претърсват помещения в и около постройките, в които могат да проникнат. Междувременно от пламъците са се напукали стъклата на едно от отделенията на болницата.

Според първоначалната версия причината за пожара е запален от клошари огън, предава репортер на е-Бургас, който и в този час е на мястото на инцидента. Това не е първият пожар, предизвикан от бездомни в района. 

Въпреки това живущите в съседство бургазлии изразиха други съмнения, като по между си обсъжда пожарът да е запален умишлено заради икономически интереси и поредният строеж на кооперация или паркинг.

 

Коментари

Още от последните новини