Похитителите на таксиджията се разкаяха в съда, вече мислят само за училище

Похитителите на таксиджията се разкаяха в съда, вече мислят само за училище - E-Burgas.com

Учители, директори, треньори и роднини твърдят, че Симеон и Костадин са добри момчета

Обвинението в грабеж и опит за убийство Симеон Димитров и Костадинов Стоянов поискаха от съда да бъдат пуснати от ареста под домашен арест. Двете момчета са ученици съответно на 18 и 14 години и пред съдията днес поискаха мярката им за неотклонение да бъде изменена, за да могат да се съсредоточат върху образованието си. 

Случаят, в който са обвинени e отпреди 10 дни в Ямбол. Тогава двете момчета си поръчали такси в района на гробището в Дражево, където нападнали 31-годишния шофьор с цел да вземат автомобила и оборота му. При нападението са произведени няколко изстрела в гърба на пострадалия, който е успял да избяга, като се е качил в таксито. Преди това той се е сборичкал с 18-годишния Симеон, който освен огнестрелното оръжие извадил и нож, с който се самонралил. На пострадалия шофьор пък е била направена животоспасяваща операция, поради което той е избегнал фаталния край.

От внесените доказателства стана ясно, че двете момчета са използвали въздушна пушка, която е била преправаена в бойна и газов пистолет. Оръжията били собственост на двамата обвиняеми от известно време, като те целеноасочени са ги сложил и в раницата си преди да повикат таксито, твърдят от прокуратурата. 

Адвокатите на Симеон и Костадин внесоха показания от учители, директори и треньори на двамата обвиняеми, според които те са много добри момчета, които никога досега не са създавали проблеми. Симеон тази година бил 12 клас и се надявал да завърши, като дори си взел учебниците в ареста. 

Решението на съда ще стане ясно в 14:30 часа. 

Коментари

Още от последните новини