Почивките у нас поскъпват… Имало много туристи

Почивките у нас поскъпват… Имало много туристи - E-Burgas.com
[caption id="attachment_128450" align="alignnone" width="620"]dariknews.bg dariknews.bg[/caption]
Цените на нощувките в България ще се повиши с 50 на сто през тази година. Това прогнозират от българското представителство на резервационната система за туроператори. Причина за прогнозата за поскъпване бил постоянният ръст на международния туризъм, който водел до повишаване на търсенето на хотелско настаняване.
Туроператорите успокояват, че поскъпването на нощувките в България като цяло няма да се усети толкова драстично. Причината е, че още в началото на годината големите хотелиерски вериги у нас вече са увеличили цените си. Тази тенденция ще продължи с плавни темпове до есента, предвиждат от фирмата, която е водещ доставчик на хотелско настаняване за туристически агенции и туроператори, съобщи БНР.
По-рано днес министърът на туризма Николина Ангелкова изрази надежда тази година да бъде по-успешна за българския туризъм. Очакванията за това се подхранвали от всички данни от водещи туроператори, както и заявените полети.
"Очакванията за летния сезон са доста оптимистични, не само от пазара в Русия, който е изключително важен и стратегически пазар за нас", каза Ангелкова.
Тя обясни, че се очаква и ръст на туристите от Германия, Великобритания и Полша./dnes.bg
Коментари

Още от последните новини