Почитаме Тодоровден в Бургас с празнични паркури

Почитаме Тодоровден в Бургас с празнични паркури - E-Burgas.com

Почитаме Тодоровден в Бургас с конни състезания по прескачане на препятствия и безплатни разходки с понита за най- малките бургазлии. В турнирите ще се включат професионални състезатели от бургаски регион, както и немалко ентусиасти и любители на конния спорт. Спортните мероприятия ще започнат в 10.00 ч на конната база в парк „Езеро“- Бургас тази събота /04.03.2017/. В утрешния празничен ден, организаторите от ККС „Кан Крум“ и община Бургас обещават много емоции на манежа.

Програмата предвижда празнични паркури за деца и за възрастни с млади коне и с напреднали коне.

Ще бъде представено едно от най- зрелищните упражнения за състезателите, а именно надскачането. То ще отбележи края на състезанията.

След тържествените спортни мероприятия, на манежа ще започне и най- интересната част за присъстващите подрастващи бургазлии, а именно разходките с понита.

Спортните мероприятия за Тодоровден ще продължат до ранния следобед на конна база в парк „Езеро“- Бургас. Освен спортни изяви, бургазлии и гости на града ще имат възможността да се насладят на традиционен странджански фолклор с популярни изпълнители.

 Желанието на ККС „Кан Крум“ е да превърне в традиция провеждането на тренировъчни състезания на конната база. 

Тодоровден се чества в първата седмица на Великия пост, след Сирни Заговезни. Празника по традиция се отбелязва с конски надбягвания и затова е познат още като Конски Великден.

Тодоровден при Първата българска държава е денят за пролетния преглед на българската войска. Тогава е извършван преглед за годност на войни, оръжия и коне. На негодните за военна дейност били налагани строги наказания и дори смърт. Любопитното е, че непобедимата българска конница е била съставена само от кобили. Най- важната причина за това е свързана с някои физиологични дадености на женските коне.

Галерия
Коментари

Още от последните новини