По Коледа стават чудеса: Падна втора докладна на ГЕРБ, няма да разпределят павилиони с жребий

По Коледа стават чудеса: Падна втора докладна на ГЕРБ, няма да разпределят павилиони с жребий - E-Burgas.com

Опозицията в един глас: Нека променим наредбата след широк дебат с представители на бизнеса!

Общинските съветници от ГЕРБ оттеглиха втора своя докладна в рамките на едно заседание на Общински съвет – Бургас. След като по-рано падна предложението за вдигане на такса смет, сега съветниците се отказаха от идеята за изменение в Наредбата за преместваемите търговски обекти. 

Предложението обаче срещна силен отпор от малкия и среден бизнес, който е пряко засегнат от промените. Срещу идеята се обяви и цялата опозиция в залата, както и част от съветниците от ГЕРБ.

В крайна сметка бе взето решение докладната да бъде оттеглена, а Наредбата да бъде допълнително ремонтирана сред широк дебат с представители на бранша. Около тази теза се обедини и цялата опозиция, която близо час апелираше за подобно нещо. 

„Начинът да се реши проблема не е приемлив. Жребият е изключен като способ за решаване на правен спор, тъй като правото не обича случайностите, а обича принципите и закономерностите. Тази наредба се нуждае от един цялостен ремонт. Трябва да започне една дълга и сериозна дискусия с браншовите организации за нова наредба. Жребият не е начинът, хайде да го потърсим по друг. Лошо законодателство с добри намерения пак е лошо законодателство.“ заяви Евгений Мосинов от трибуната на местния парламент. 

Вносителите на докладната Димитринка Буланова и Димитър Людиев опонираха, че докладната е била качена преди повече от година и е имало достатъчно време за подобен дебат. Те все пак се съгласиха с болшинството и я оттеглиха с идеята тепърва да се мисли по-добре решение. Това стана след 10-минутна пауза, в която те направиха съвещание. 

„От изказването на колегите ми стана ясно, че има нужда от промяна. Тя трябва да бъде коментирана и дискутирана. Нека представителите на бизнеса да си подготвят писмено промените и от януари да започваме“ мотивира Димитър Людиев оттеглянето на вносителите. 
 

Коментари

Още от последните новини