По искане на кмета: Засилват контрола при товарните автомобили през лятото

По искане на кмета: Засилват контрола при товарните автомобили през лятото - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов е поискал завишен контрол на товарните превози. Той е провел разговори с Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и компетентните служби на Агенция Пътна Инфраструктура, в чиито правомощия е да проверяват изрядността на товарните автомобили. През цялото лято техните инспектори ще извършват извънредни проверки при входовете и изходите на Бургас, както и на територията на града, като ще замерват на терен с мобилни кантари колко са натоварени камионите. Глобите за нарушителите са сериозни. В проверките ще участват и служители на ОД на МВР. 

Преминаването на претоварени машини по градските улици при високите температури през лятото е изключително вредно за асфалта. Образуват се коловози и нарушения в целостта на покритието. Случва се вместо разрешени до 40, камионът да пренася 60 тона, защото собственикът на стоката не иска да плаща за втори курс. В такива случаи той причинява щети на инфраструктурата, а и се движи по-бавно, причинявайки задръствания.

При температури над 35 градуса ще бъдат налагани ограничения на товарните автомобили, които пренасят над 20 тона. Една от пътните артерии, за които ще се следи стриктно, е бул. "Захарий Стоянов".

Община Бургас ще предупреди всеки от големите превозвачи поотделно за предстоящите проверки, които ще текат през цялото лято. Тя ги призовава да бъдат коректни и да пазят градската инфраструктура.

 

Коментари

Още от последните новини