Пламен Дишков Кела отново на съд, делото за убийството на Мастара - в края на месеца

Пламен Дишков Кела отново на съд, делото за убийството на Мастара - в края на месеца - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Пламен Дишков и Тодор Неделчев, съобшават от Окръжна прокуратура - Бургас. Дишков е подсъдим за това, че на 21.11.2002 год. в гр.Бургас, на бул."Стефан Стамболов" № 90, пред офис на "М-Тел" АД клон Бургас, около 16.45 часа, в съучастие с Бойко Стоянов- извършител и Тодор Неделчев- помагач, действайки като подбудител и помагач, умишлено умъртвил Димитър Георгиев Стаматов, като убийството е извършено предумишлено и подбудителството се изразява в умишленото склоняване и убеждаване на Бойко Стоянов да извърши престъплението, а помагачеството се изразява в набавяне на средства – суми в размер на около 3 000 лева, малокалибрена пушка, даване на съвети и указания на Бойко Стоянов за начина на действие при извършване на престъплението и за заличаване на следите след извършването му - престъпление по чл.116, ал.1, т.9 вр. чл.115 вр. чл.20 ал.З и 4 от НК.

Тодор Неделчев е подсъдим за това,  на че 21.11.2002 год. около 16, 45 ч. в гр.Бургас, бул."Стефан Стамболов" № 90, пред офис на "М-Тел" АД клон Бургас, действайки като помагач, в съучастие с Бойко Стоянов- извършител и Пламен Дишков – подбудител и помагач, умишлено умъртвил, като убийството е извършено предумишлено и помагачеството се изразява в умишлено улесняване извършването на престъплението чрез набавяне на средства – на неустановена дата съхранява, предава и пренася оръжието - малокалибрена пушка с оптически мерник, с два пълнителя за гореописаната пушка на Бойко Стоянов, както и че на 25.11.2001г. предава на Бойко Стоянов сумата от 10 000 (десет хиляди) щатски долара в левова равностойност – 19 745, 90лева - престъпление по чл.116, ал.1 т.9 вр. чл.115 вр. чл.20 ал. 4 от НК.

От прокуратурата припомнят, че по отношение на Бойко Стоянов има влязла в законна сила осъдителна присъда, по която Стоянов изтърпява наказание „лишаване от свобода“.

Окръжен съд –Бургас е насрочил заседанието си за 30.11.2016г. от 09.30 ч.

 

 

Коментари

Още от последните новини