Плаж край Лозенец тъне в боклуци, наемателят избяга

Плаж край Лозенец тъне в боклуци, наемателят избяга  - E-Burgas.com

Ивица, която си има наемател, сключил договор да я поддържа, тъне в боклуци. Става дума за Мидения плаж край Лозенец, отбелязва NOVA. Там в края на месец май местните излязоха на протест срещу изграждането на заведение на скалите до плажа, което наемателят започна да гради. След протеста заведение няма, но не се стопанисва и плажът. А дървеното скеле върху скалите все още си стои. Избяга ли наемателят, след като разбра, че няма да може да строи заведение?

„От миналата година сме започнали действия. Договорът на фирмата е сключен още през миналата година, но плажът не се почиства, не се охранява. Тази година започнаха да строят заведение, което ние спряхме с протестите си. Още не са премахнати дървените скари обаче. Плажът не се стопанисва и никога не се е стопанисвал. Настояваме министерството да прекрати едностранно договора с концесионера на плажа”, заяви председателят на Сдружението „Да запазим Лозенец” Таня Желязкова.

„Общината е тази, която ще издаде заповедта за премахване на скарата на плажа. Докато не завършим административно процедурата, не мога да издам заповед за премахване на скарата. Докато това възвишение не бъде изключено от територията на плажа, дотогава то продължава да се води плаж. Има заповед за спиране на строителството и там не може да има заведение. Това е факт”, коментира кметът на община Царево Георги Лапчев.

Коментари

Още от последните новини