Питанията се оказаха неприоритетни за Общинския съвет

Питанията се оказаха неприоритетни за Общинския съвет - E-Burgas.com

Питанията от страна на общински съветници или граждани ще продължат да се гледат като последни в Дневния ред на бургаския парламент, след като мнозинството съветници отхвърлиха предложението да заемат челни места на заседанията.

Входиторите на въпроси ще се задоволяват с получаване на личен писмен отговор, който обикновено преминава встрани от публичното пространство. Това не се хареса на съветника Евгений Мосинов, който заяви че тази практика се е превърнала в нещо, което се гласува за 3 часа и после всеки си заминава. „Не знам защо се страхуваме от диалога“, недоумява бургаският юрист.

Като лоша практика ситуацията бе характеризирана и от съветниците Ангел Божидаров и Живко Табаков. Първият подкрепи предложението на Табаков за отлагане на определени докладни поради липсата на достатъчно време да се запознае с тях, но тази възможност отново бе отхвърлена от колегите им.

„Нямам наблюдение как е при другите общински съвети, но досега не знам някой колега, от която и да е партия да е предявявал претенции отговорите на питанията да се анализират на заседания. Хората винаги си получават отговорите и толкова“, контрира съветнчката Димитрина Буланова.  

В дебата преди разглеждането на Дневия ред се включи и зам.-кметът Руска Бояджиева, която заяви, че има точки, които ако се отложат ще доведат до финансови загуби, като например докладната за сертификатите за удостоверенията на енергийната ефективност, тъй като общината има възможност да продаде над 800 мегават часа спестена енергия, но може да изтърве сроковете.

Коментари

Още от последните новини