Пирамиди, фараони и балъци за милиони

Пирамиди, фараони и балъци за милиони - E-Burgas.com
  Събев-Балъков
Казват, че Гриша Ганчев е решил да направи Голям шлем от назначаването на Пеневите четници на треньорския пост в Литекс. Първи бе Любо Пенев, после Христо Стоичков, сега дойде и Красимир Балъков. Да видим после кой ще е четвъртият, за да оформи шлема.
С Любо нещата се получиха донякъде, с Ицата – никак. Привличането на Балъков, честно казано, шокира поради две причини. Първо заради тъмния престой на Краси в Черноморец, където Митко Събев бе оглозган до кокал. Някои печелеха, без да създават ценности, и вместо на море, замириса на пирамиди, фараони и балъци за милиони. Кои бяха фараоните и балъците, сами ще се досетите. Сега Балъков пак каца при човек, пълен с милиони...
Втората причина, които ни кара да се учудим, е защо, след като голяма легенда като Стоичков се провали в Ловеч, Гриша Ганчев кани втора такава. Ицо и Краси по това си приличат – като им погледнеш визитката, ще се смаеш. Уникални футболисти и посредствени треньори. С тази разлика, че все пак Камата бе по-добър от Балъка и на двете поприща. Треньорското CV на Балъков го няма никакво. Където е бил, после потоп.
Гриша Ганчев обаче не е вчерашен. Известна му е историята за “Гнездото на акули”, превърнало се в “Гнездо на падението”. Не е известно дали обича Володя Стоянов, но се знае едно – хитът от 90-те “Пирамиди, фараони” няма да е актуален в Литекс.
И все пак защо Балъков, а не примерно Светослав Тодоров, който е добър вариант за Ловеч. Тоди е рожба на клуба, а днес прави първите си малки, но и същевременно големи крачки в треньорския занаят. Беше и един от любимците на Гриша Ганчев. Подходящ е за проекта “Литекс”, в който след като се отглеждат таланти, които после се продават за милиони, защо да не се отглеждат и перспективни треньори.
Тоди обаче засега остава на заден план, макар че рано или късно ще настъпи и неговото време. Вероятно отново в “Литекс”.
Въпросът е защо Балъков... Оттук оттам се шушука, че назначението му в Ловеч имало бизнес оттенък заради огромните му връзки в Германия - най-вече в автомобилните концерни. Вероятно става въпрос за слух.
Не е слух обаче, че Балъков търси шанс за реванш. Особено в България. Особено след провала в Бургас. Балъков не е глупав, а вероятно е и работохолик, готов този път да се докаже. Гриша Ганчев от своя страна му предоставя възможност за реализация и... реанимация, но, бъдете сигурни, с много, ама много уговорки.
Види ли, че нещата не потръгнат, Гришата няма да чака като Събев. Камо ли да налива и да налива, защото може да е милионер, но не е балък за милиони. Набързо ще въведе сухия режим и кой откъде е. Без значение дали има златен, бронзов или тиквен медал от световно. Или че е покорил Швабия, Бавария, цяла Германия и половин Европа.
Официално договорът на Балъков е за две години. Ама само официално. Контрактът най-вероятно е за кратък срок с опция да бъде удължен. Както бе с Йешич.  И рефренът: “Човекът взе парите, каза "чакай малко", хвана самолета, дръжте му петите” ще го чуем само наполовина – просто “Човекът хвана самолета” и толкоз! Демек – биха му шута, така както той биеше фауловете и дузпите едно време. Всичко това, разбира се, с уговорката, че Балъков не си е взел поука.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини