Пилот на бургаския клуб "Вромос" стана 5-ти в шампионата „Карбония Къп” - Чехия

Пилот на бургаския клуб
Снимки: Мирослав Петков, личен архив

Врачанинът Мирослав Петков, който се състезава за бургаския клуб по автомобилен спорт "Вромос",  участва в първия кръг от шампионата „Карбония Къп”, състоял се на чешката писта „Мост”.

В надпреварата участваха 100 пилоти от 7 държави. Състезателите бяха разпределени в 4 категории. Петков стартира при формулите, с нова по-мощна кола. Автомобилът му е с шаси VanDiemen RF02, задвижвано от двигател „Кавазаки” с мощност 200 сс.

В тренировките на писта той записа 4-о и 6-о място, а в квалификацията - 6-а позиция. В състезанието обаче българинът зае  5-о място в генералното класиране и престижното 2-ро в своя клас, след миналогодишния шампион Хонза Риегер.

"Все още свиквам с новата кола, която карах за първи път на тренировките, тъй като нямах възможност за тестове”, заяви пред изданието „Конкурент” Мирослав Петков.

Той живее в Швейцария със семейството си, но съвсем скоро ще стъпи в Бургас. Повод за това е предстоящото му участие в едно от най-мащабните спортни събития, които се организират в морския град - "Писта Бургас".

Автомобилното състезание ще се проведе в дните 12 - 13 май т.г.  Това е първият кръг от националния шампионат, на затворен маршрут. И тази година най-бързите, български пилоти ще премерят сили в 4 + 1 серии: 
Серия #Спорт - до 1600 куб. см. / атмосферни;
Серия #Туринг - до 2000 куб. см. / атмосферни;
Серия #Макси - над 2000 куб. см / атмосферни + #турбо;
Серия #ENEOS - едномарков шампионат с #Audi A4 1.8T;
Серия Старо Злато - съпътстващо състезание между ветерани от автомобилния спорт.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини