Петър Русев остава под стража, влезе в съда със суитчър на „София Запад“

Петър Русев остава под стража, влезе в съда със суитчър на „София Запад“ - E-Burgas.com

Петър Русев, който е обвиняем като извършител на опит за убийство с нож в Китен, е с определена мярка Задържане под стража. Това определи Окръжния съд в Бургас днес, като обвиняемият пристигна със суитчър на най-голямата фракци я на „Левски“ – „София Запад“. Той е непълнолетен частен ученик от Девин, който живее в Копенхаген.

Припомняме, че среще него е повдиганто обвинение за това, че на 8 юли наръгал с нож 15-годишния Борис, като нанесъл няколко удара с в областта на шията и гърдите. В резултат на това причинил порезна рана от лявата страна на шията, порезно прободна рана в основата на врата и порезно прободна рана в дясна гръдна половина, която е проникнала в гръдната кухина.

По отношение на Русев е подвигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление и може да получи между 10 и 20 години лишаване от свобода, която след редукция е до 5 години лишаване от свобода.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на частна жалба или протест пред Апелативен съд – Бургас, в тридневен срок от днес.

 

Коментари

Още от последните новини