Перата завършил право, но не се е дипломирал още!

Перата завършил право, но не се е дипломирал още! - E-Burgas.com

Арестуваният Петър Низамов-Перата учи право, но не може да бъде юрист! Той е завършил семестриално, но не се е дипломирал. Това обяви пред БЛИЦ ректорът на Бургаския свободен университет проф. Галя Христозова, която извърши проверка по случая.Припомняме, че около Петър Низамов-Перата се разшумя много, след като обезвреди бежанци нарушители на границата, а после бе арестуван за отвличане и превишаване на правомощията. Будният гражданин завърза ръцете на бежанците със скоби тип „свински опашки“, което разбуди страстите около действията му. 

След като извърши проверка, г-жа Христозова обяви, че в института фигурира името на арастувания на границата Петър Низамов – Перата. Той е кандидатсвал и е приет през 2008 г. „Но не е завършил, защото има неположени изпити. Завършил е семестриално, не се е дипломирал. Трябва да положи няколко изпита, за да стигне до държавен изпит“, обясни тя.

Според нея в Закона за висшето образование са регламентирани случаите, при които може да се изключи един студент, визирайки неговите 12 криминални регистрации в полицията. „Можем да изключим студент, ако има извършени престъпления от общ характер. Реално той може да бъде студент, но няма да може да бъде юрист после, защото има досие“, обясни г-жа Христозова. 

Помолена да коментира ситуацията на границата и действията на Перата спрямо бежанците, тя каза: „Запознах се с репортажите по различните телевизии. Реално не знаех, че той е наш студент. Когато говорим за помощ, свързана с бдителност и загриженост за опазване на държавната граница, приемам нещата, да. Но когато се стига до прилагането на действия, които не са присъщи на един обикновен гражданин – не, не приемам нещата. Има държавни органи, на които работата им е да се занимават с бежанците и имат пълномощия да прилагат цялата строгост на закона. Важно е в момента да бъдем бдителни. Това е дълг на всеки български гражданин.“ /Блиц

Коментари

Още от последните новини