Перата отива на съд

Перата отива на съд - E-Burgas.com

Петър Низамов – Перата, ловил мигранти и връзвал ръцете им със "свински опашки", е на крачка от съдебен процес. Досъдебното производство срещу него, което продължи 4 месеца, вече е приключило и събраните доказателства са му били предявени преди дни, пише "24 часа". Сега папката ще бъде предадена на прокуратурата за изготвяне на обвинителен акт.

Няма промяна в позицията на държавното обвинение – според прокуратурата 31-годишният Низамов противозаконно е лишил от свобода трима нелегални мигранти като на 10 април е завързал ръцете им със „свински опашки” и вместо да ги предаде на властите, ги насочил към границата с Турция. Перата, който преди 5-6 години бе известен като близък до Рижите, сам пусна клипа с „гражданския арест” във фейсбук, след което прокуратурата се самосезира. Във видеото лица не се виждат, но става ясно, че Низамов не е сам. Други обвиняеми обаче не бяха привлечени.

По делото е бил разпитан таен свидетел, за който се разбра, че е от обкръжение на Перата. Категорични сме, че няма противоправно поведение от страна на нашия клиент, тримата мигранти бяха осъдени, което е доказателство, че е осъществено задържане на закононарушители, коментира адвокат Мартин Пеев от Варна. Той защитава Перата заедно с колегата си от Бургас Иван Стоянов. Низамов прекара 3 дни зад решетките през април, прокуратурата поиска за него постоянна марка „задържане под стража”, но съдът определи обвиняемият да си остане вкъщи под домашен арест.

Низамов обжалва два пъти с мотива, че при тези обстоятелства не може да работи и да се грижи за семейството си. Мярката му бе променена едва на 20 юли. Тогава Перата, който следва право, сам представи защитна теза. Делото най-вероятно ще влезе в съдебна зала до края на годината.

Източник: 24chasa.bg

Коментари

Още от последните новини