Перата го грози до 6 години затвор

Перата го грози до 6 години затвор - E-Burgas.com

„Законът ще бъде приложен,такъв какъвто е. Недопустимо  е да има такива групи, които да изземат правомощията на органите на реда, това не е отстрел на дивеч, това са хора.”-каза апелативен прокурор Любомир Петров на брифинг по случая "Арест от типа „GO BACK TURKEY". Както знаете Петър Назимов беше задържан заради тримата афганистански граждани, които беше вързал със свински опашки, блъскал ги е, насилствено ги е  събарил не земята, заплашил ги е.

На Петър Назимов вече са му  повдигнати три обвинение по 141 А, линея 1 от НК, заради тримата афганистанци.  Освен всичко друго, по време на задържането на бежанците, Перата ги е претърсил за ценни вещи и пари, след като не е открил такива, на английски ги е изпратил към Турция, а не се е обадил на органите на реда.

„Два дни се работи много активно от органите на МВР, прокуратурата и гранична полиция, Извършват се разпити, претърсвания и изземвания, познаване, успяхме да съберем доказателство, за да се повдигне обвинения на извършителя на престъпното деяние.”-каза прокурор Любомир Петров. Той обясни, че Перата е отказал да участва в разпознаване, както и да дава обяснения по случая. За деянието Перата го грози до 6 години затвор.

Петър Назимов е криминално проявен, осъждан е за хулиганство и  има три присъди за побой. Той е  задържан за 72 часа и ще бъде внесено искане  за мярка неотклнение „задържане под стража”.

Претърсен е автомобилът и домът на Назимов, иззети са му телефонът и два лаптопа. При претърсването са намерени хладни оръжия, газов пистолет, камуфлажни дрехи, марихуана.

„Областната дирекция на МВР поощрява случаите, когато граждани са се намесвали и залавяли бежанци.  И ние и Гранична полиция ще приемам всяка помощ, стига да е в рамките на закона.”-каза Директорът на ОДМВР Калоян Калоянов. Той поясни, че се работи усилено по установяване на други лица, които са участвали в незаконния арест на афганистанците.

 

Коментари

Още от последните новини