Пенсиите закъсняват заради затворени пътища

Пенсиите закъсняват заради затворени пътища - E-Burgas.com

Възрастните хора в много бедстващи села все още не могат да получат пенсиите си, съобщи изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки пред БНР.

Кметовете на общините са информирани за проблема. В много села единственият начин за получаване на пенсиите е в местната поща, но заради усложнената зимна обстановка колите не могат да достигнат до някои населени места, обясни Дънешки.

По думите му утре пак се очакват снеговалежи, което също може да доведе до закъснение на пощите тук-там. Той обаче заяви, че има направена организация съобразно обстановката и колите са в готовност. "Където е възможно и където е осигурено движение на транспортни средства, там ще минаваме и ние", обеща шефът на пощите.

По думите му проблеми в момента има в села в областите Силистра и Шумен.

Той успокои, че в област Търговище графикът е нормализиран, но все още има дребни проблеми в няколко села също заради достъпа.

По думите му в Добрич също е така. Нарушен е графикът за пенсии само в селата Спасово и Белгун.

От "Български пощи" напомнят на възрастните хора, които гостуват на свои близки в по-големи населени места, че няма необходимост да се прибират в селото си, защото могат да получат пенсиите си в населените места, където се намират.

Разплащането е електронно вече повече от година и половина.

Коментари

Още от последните новини