Паяк ще вдига коли в Поморие от събота

Паяк ще вдига коли в Поморие от събота  - E-Burgas.com

От 10 юни 2019 г. влезе в сила заповед на кмета на Поморие за паркингите, които могат да се ползват от жителите и гостите на гр. Поморие с и без заплащане. Без допълнително заплащане за летния сезон са паркингите пред хотелите:  „Поморие”, „Парадайс“, „Токалиев“; както и паркинги: „Ново казино“, „Нови кални бани“, ул. „Н. Й. Вапцаров“ (бивша ул. „Железничарска“) и на кръстовище на ул. „Солна” и ул. „Сливница”.

Паркингите, които ще се използват срещу заплащане, са: Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие, Паркинг„Солници“ – пред Райфайзен Банк и Паркинг „Рибарско пристанище” – Поморие. Таксите са: от 1 до 4 часа престой – 1 лв./час, за над 4 часа, но не повече от 24 часа – 5 лв. Месечният абонамент за всяка кола (не повече от две паркоместа) е 55 лв.

От 15 юни 2019 г. (събота) започва работата и на репатриращия автомобил тип „паяк” на територията на гр. Поморие. „Паякът” ще премества принудително автомобили, чиито водачи са нарушили Закона за движение по пътищата или неправомерно са паркирали на места с предплатено преференциално паркиране. Репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие. За всеки час от престоя там собствениците ще заплащат по 2 лева, а за освобождаване – 48 лв.

Туристическите автобуси, влизащи в гр. Поморие с цел превозване на туристи, имат право на престой максимум 10 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 10 минути при заминаване – за качване на пътниците, на обозначените места: на паркинга по ул. „Н. Й. Вапцаров“ (до манастир Св. Георги) – 2 броя автобусни места и на паркинга пред Община Поморие – 2 броя автобусни места.

След слизането на пътниците, автобусите се насочват за престой на паркинга пред Община Поморие и на паркинга в кв. „Свети Георги“, на адрес: ул. „Странджа“ № 5.

Забранява се спирането и/или престой на автобуси, изпълняващи случайни превози на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт, както и извън определените за това места.

Коментари

Още от последните новини