Павлина Стоянова: Леката атлетика е кралицата на всички спортове

Павлина Стоянова: Леката атлетика е кралицата на всички спортове - E-Burgas.com

Представяме ви Павлина Стоянова, едно уникално, борбено и талантливо момиче, което с право можем да наречем най-добрата лекоатлетка в Бургас.

Възпитаничката на спортен клуб „Европул“, се радва на успеха си, не само заради безспорния си талант, но и благодарение на треньорът и Петър Райков. Павлина започва да тренира лека атлетика в края на 6-ти клас, като много бързо се увлича по спорта. „Често ходих на стадиона и ми беше интересно да гледам как тренират. Отидох на първата си тренировка, макар и тогава да бях най-малката, бързо се вписах в обстановката. Впоследствие, започна да ми харесва и се влюбих  в този спорт , все пак леката атлетика е царицата на спорта“, каза Павлина.

Павлина призна, че именно ранното ставане сутрин, бягайки за тренировка я прави истински щастлива и пълноценна. А, за това което изпитва докато се състезава, казва, че не може да опише с думи, защото се чувства. „Спортът ни учи да бъдем постоянни, да се борим за мечтите си и никога да не се отказваме, учи ни на дисциплина и уважение. Винаги има както победи, така и загуби, но най-важно е да губим с достойнтво и винаги да продължваме напред“, каза още бургаската шампионка.

Павлина има множество победи, като предимно са с призови места. Всяка една победа, тя описва като много сладка и пламенна. Независимо дали печели или не, на всяко едно състезание се бори по един и същи начин, с цялото си сърце. „За бъдещи планове все още не мисля, но разбира се имам цели които ще гоня“, завърши Павлина.

Коментари

Още от последните новини