Първият студентски фестивал „СЦЕНАТА” ще се проведе в Бургас на 28 юли

Първият студентски фестивал „СЦЕНАТА” ще се проведе в Бургас на 28 юли - E-Burgas.com

Повече от 100 студенти от седем български университети ще участват в първия студентски фестивал "Сцената", който ще се проведе в Бургас на 28 юли в и пред Летния театър в Морската градина.

Участниците ще представят наученото в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев", Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", Националната художествена академия, Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов", Американския университет, Бургаския свободен университет и Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Фестивалът ще започне от 14.00 часа пред Летния театър с базар на картини, скулптури, икони и бижута, изработени от младежите и ще продължи от 19.00 часа на сцената на Летния театър с концерт на младите таланти от Академичния фолклорен ансамбъл на АМТИИ, изпълнения на опера от Белканто, откъс от мюзикъла "КОСА" от студентите от Американския университет, поп и джаз музика от студентите в НМА - Кристиан Грънчаров и Кристиана Атанасова и други.

Водещи ще бъдат актьорите от НАТФИЗ Борис Кашев и Магдалена Славчева.

Организатор на събитието е Националното представителство на студентските съвети, с подкрепата на Община Бургас.

За повече информация: 0889657412

Коментари

Още от последните новини