Първата вечеря "на сляпо" в Бургас събра любопитни гости на кулинарни и винени загадки, купища добро настроение и... гайдар!

Първата вечеря

Отзивите от събитието бяха възторжени, а въпросът които всички зададоха бе „Кога е следващата Тайна вечеря“?

 

Let’s Get PRIM: Тайна вечеря епизод 1: България бе първата вечеря "на сляпо" за Бургас. Събитието протече при голям интерес и предизвика у гостите си възторжени отзиви. Инициатор и домакин на първия по рода си за морския град ивент е Гранд Хотел и СПА Приморец.

Тайна вечеря предизвика бургазлии и гостите на града - да излязат от зоната си на комфорт и да се върнат към вкуса - като приглушат максимално визуалните внушения. За целта, всички присъстващи на събитието носеха специални тъмни очила, които минимизираха зрението им. На разположение на гостите бяха специални асистенти, които да помагат в течение на вечерта.

По-приключенски настроените гости, се придържаха стриктно към идеята на вечерята - и останаха с тъмните очила през цялото време. Други, от време на време надникваха, за да се потопят визуално в елегантната обстановка на класически ресторант „Приморец“. Почти всички обаче, не пропуснаха още в началото да запечатат в селфи участието си в първата вечеря "на сляпо" за Бургас.

Изпълнени със смях и шеги бяха опитите на гостите да разгадаят тайното 5-степенно меню, дело на шеф Ивелин Кръстев и неговия екип. То бе посветено на България и остана мистерия до самата вечеря. В детайли бе представено след края и от един от създателите му - Красимир Петров. Комбинациите в него бяха изключителни и комбинираха родни ястия с екзотични съставки, които силно впечатлиха гостите. Предизвикателството обаче, бе преодоляно с екипна работа. Най-много трудности създадоха каперсите, които бяха част от втората степен на специалното меню - билкова брускета с риган, босилек, мащерка и катък.

 

Вината на вечерта от изба Зеланос - бяха представени в сомелиерски прочит - като букет вкусове. Те също бяха част от загадките на вечерта.  Бързо обаче, тайните им бяха разбулени от присъстващите - като бяло вино от червен мискет и червено сира.

Let’s Get PRIM: Тайна вечеря епизод 1: България донесе предизвикателства не само като вкус и аромати. Изненада на вечерта, бе страхотно живо изпълнение на гайда. Какво е една вечер, посветена на Родината, без нашата си музика?

Гостите бяха разнородни. Като експлицитен пример, можем да посочим прекрасна дама в началото на пътя на сомелиер, която обича да танцува танго - и често го прави със затворени очи, в търсене на съвършена координация. За нея, Тайна вечеря е поредна уверена стъпка в посока изучаване на себе си и познатите неща, случващи се по нестандартен и иновативен начин.

"Кога ще бъде следващата Тайна вечеря"? - бе въпросът на вечерта, след финала на събитието.

Тайна вечеря кани всички, на ново приключение – по пътя на вкуса и емоциите, в приятна компания и в елегантна обстановка. Мястото е известно – Гранд Хотел и СПА Приморец. Очаквайте скоро нова дата за провеждане на следващия епизод. Обещаваме, че ще си заслужава.

Коментари

Още от последните новини