Първа база заработи в Логистичния парк, чакат се още 10 (снимки)

Първа база заработи в Логистичния парк, чакат се още 10 (снимки)  - E-Burgas.com

Първата производствена база в Индустриален и логистичен парк – Бургас бе официално открита днес. Тя е  собственост на фирма „Хидробетон“, която закупи терен и вече развива дейност в новата промишлена зона. На церемонията присъстваха управителя на фирмата Росен Николов, зам. кметът по финанси Красимир Стойчев и председателят на Общински съвет - Бургас Костантин Луков.

Базата ще обслужва не само Бургас, но и останалите общини в региона Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Сунгурларе, Царево. На този етап в нея ще започнат работа 28 души. От "Хидробетон" се похвалиха, че са покрили всички еколигични изисквания и няма да навредят на околната среда.

Очаква се до края на годината в Логистичния парк да заработят още 10 компании, с които вече има подписани договори. Това заяви зам. кметът Красимир Стойчев, като допълни, че в момента се преговаря с още няколко фирми, с които могат да бъдат подписани договори за строителство. Самият парк пък в скоро време трябва да стане още по-силна притегателна точка за инвеститорите, след големите инвестиции в инфраструктурата в района. 

"Очакваме до 2 юли да се открие втория надлез от пътен възе "Запад", а утре отваряме ценовите оферти за да изберем изпълнител за улица "Крайзерна", която от двулентов трябва да стане четирилентов път. Представете си колко атрактивно ще бъде това за клиентите. Надявам се наред с Индустриалния парк да се превърне в една модерна бизнес зона." заяви още Стойчев. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини