Партийната субсидия става един лев на глас?

Партийната субсидия става един лев на глас?  - E-Burgas.com

Управляващите внасят закон за 1 лев партийна субсидия за глас. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след среща с ПГ на ГЕРБ в Народното събрание, цитиран от "Дарик".
 
„Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия в много страни милиардерите да са и премиери - няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените. Но нали знаете, в една лудост, който се обяви срещу лудите, сам го обявяват него за луд. Затова вчера взехме решение на Министерския съвет, издадохме постановление, входирахме го снощи в Парламента, събрахме се сутринта с групата, за да го защитят и вкарваме закон за 1 лев партийна субсидия“, заяви Борисов.

„Да видим тогава как ще се оправят партиите на следващите избори, как ще плащат, как ще плащат на социолози и политолози. Сиреч, няма да търпя повече върху ГЕРБ да се упражнява който и да било. Толкова са ми ясни тези игрички - те да са хубавите. Аз бих на изборите помните като кмет - без 1 лев, без партия, без нищо“, допълни той.
 
По думите му със спестените пари ще се строят детски градини и ясли.

Коментари

Още от последните новини