Парното и топлата вода няма да поскъпват

Парното и топлата вода няма да поскъпват - E-Burgas.com

Няма да има увеличение на цената на парното и топлата вода до края на отоплителния сезон, категорично заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред Дарик радио. Природният газ обаче ще поскъпне от Нова година с 5%, но това не е значително изменение на цената и затова няма да се отрази в цените на топлото, стана ясно от думите на Иванов.

Няма основание за увеличаване на цената на парното и топлата вода, обясни председателят на КЕВР. По думите му основание за повишаване на цените може да е значително изменение на в цената на природния газ. А предстоящото увеличение от 5% не е такова.

"Категорично мога да заявя за потребителите на топлинна енергия, че от 1 януари, при потвърждаване на нашето решение, няма да има промяна в цената на топлинната енергия. Същото важи и за високоефективната електроенергия, произведена по комбиниран начин от българските топлофикации, които се захранват с енергоносител природен газ. Като се надявам, че на 30 декември днешното ни становище ще бъде потвърдено с решение на комисията, мога да кажа, че до края на отоплителния сезон няма да бъде променяна цената на топлинната енергия за българските граждани", обясни Иван Иванов.

Коментари

Още от последните новини