Парк „Изгрев“ минава през пълна промяна

Сигнали за кражби след бедствието по Южното Черноморие - E-Burgas.com

Сигнали за набези и кражби след бедствието по Южното Черноморие. Докато хората там продължават битката си с щетите, мародери дебнат за отнесени от водата вещи и автомобили. Вече има полицейски екипи, които обхождат районите около Лозенец и къмпинг „Арапя”.

„Мародерите се възползват от нещастието на хората, които са с наводнени каравани. Вземат бяла и черна техника. Имахме доста сигнали, но все още не сме констатирали никого като извършител”, обясни управителят на къмпинга Румен Радев.

От полицията коментираха, че към момента има два сигнала за кражби. Единият е от плаж „Бутамята” на Синеморец - за задигнати надуваема лодка и три жилетки. Вчера пък била открадната помпа на земеделски производител.

„Криминална полиция” работи по установяване извършителите на кражбите. При нас не са подавани сигнали за открадната бяла и черна техника. Превантивно на територията на къмпингите има екипи на Жандармерията и на полицията”, посочи началникът на „Охранителна полиция” – Царево Петър Янчев.

През цялото денонощие се извършват обходи на „Арапя”, „Оазис”, „Нестинарка” и в Лозенец.„Хората да не се притесняват и да се обръщат към органите на реда. Ще направим, каквото е нужно за документиране на този вид престъпления”, подчерта Янчев и допълни, че униформените ще останат на място, докато не се нормализира обстановката.

Коментари

Още от последните новини