Парцалев, Колев и Коканова "оживяват" от восък

Парцалев, Колев и Коканова

Тодор Колев, Георги Парцалев и Невена Коканова тръгват на турне от Варна до София. Тези и още куп любими български актьори и певци оживяват в уникална колекция от восъчни фигури, част от първия по рода си ретро музей у нас.

В българския вариант на Мадам Тюсо можем да видим и лидерите на държавите от бившия соцлагер, начело с Тодор Живков, пише dnes.bg. 

Уникалната колекция ни среща отблизо с любимци на няколко поколения. Сред тях са Невена Коканова, Емил Димитров, Павел Попандов и дори незабравимият Юрий Никулин - сякаш уловен в кадър от шедьовъра "Диамантената ръка".

Образите са толкова живи, че изумяват дори близките на звездите. Едни от най-любимите фигури на посетителите на музея са тези на големите български актьори като Георги Парцалев, който е с фотоапарат – също като образа на чичо Манчо от култовия филм "С деца на море".

Началото на колекцията поставил един от царете на комедията в нашето кино - Тодор Колев. Фигурите на Ленин, Сталин, Горбачов, Фидел Кастро и Че Гевара по нищо не отстъпват на тези в прочутия музей на Мадам Тюсо. Пресъздават дори реалните ръст и тегло на своите първообрази.

Сред бившите соцвеличия безспорен фаворит сред посетителите бил Тодор Живков. Експозицията впечатлявала много и чужденците, съобщи Нова тв.

Скоро сред плеядата незабравими звезди ще се наредят и фигурите на Григор Вачков, Георги Георгиев-Гец и Апостол Карамитев.

Уникалните фигури ще бъдат транспортирани до София в специален камион, а дори и кратка среща с тях прилича на пътуване във времето.
 

Коментари