Парадокс! 12 деца на път да останат отритнати от елитното ОУ „А.Г. Коджакафалията“ заради нова наредба (СНИМКИ И ВИДЕО)

Парадокс! 12 деца на път да останат отритнати от елитното ОУ „А.Г. Коджакафалията“ заради нова наредба (СНИМКИ И ВИДЕО) - E-Burgas.com

Недоумяващи родители окупираха входа на училището, директорът пое ангажимент да просвети институциите с проблема

В изключително абсурдна ситуация попаднаха десетки бургаски родители, след като децата им остават буквално отхвърлени от престижното ново ОУ „А.Г. Коджакафалията“ и то след прекарана предварителна подготовка, която на практика си е 1 клас. Общо 12 бургаски деца остава извън сметките на училището заради новоприета наредба.

Родители разкриха, че записали децата си още, когато училището било в процес на преобразуване от бивш интернат в ново елитно школо, т.е. в строеж. Нещо равносилно в купуване на жилище „на зелено“, тъй като с гарантираните бройки и голям родителски интерес, те гарантират и подкрепят целия проект. По това време важала и старата Наредба 10, която с новата промяна остава 12-те деца извън училището.

Оттук идва и родителското недоволство, тъй като всички те държат децата им да учат тук, още по-малко и с проведената предварителна подготовка. „Това е безумие. Децата ни вече се адаптираха тук, завързаха приятелства, а именно тази психическа нагласа, е едно от най-важните неща за децата. И изведнъж ние сме аутсайдери. Децата вкъщи ни питат защо, няма да са първи клас там и се чудят какво са направили! Какво да им обясним?!“, коментираха единодушно събралите се родители днес.

Любопитно е, че 12-те родители получават подкрепа от всички останали, чиито деца са приети. Това гарантира подписката от над 150 парафа, която бе връчена на директора на училището Михаил Ненов.

„Ние не сме тези, които гонят децата от това училище. Всички сме граждани на тази държава и се подчиняваме на нейните правила, независимо кога е открито училището. Съществува един стандарт за броя на децата в паралелките, в наредбата не е обърнато желание какво им е удобно на хората. Увеличаването броя на децата няма да бъде решение, защото това ще вкара следващите, които отговарят на критериите и имат повече от 3 години уседналост. Реално погледнато всички сме заложници на променените правила, истината е, че това са деца, в които аз и колегите ми сме инвестирали много труд“, обясни директорът Михаил Ненов, който сподели че никога не се е чувствал толкова безсилен.

Той обеща оттук нататък да потърси решение на проблема, за който се ангажира да потърси и помощ от Министерството на образованието. Родителите пък от своя стана се заканиха всеки понеделник да се събират пред входа на училището докато децата им не бъдат върнати в училището.

Видео
Галерия
Коментари

Още от последните новини