Пълна инспекция на водоемите в областта, източват два язвира в Средец?

Пълна инспекция на водоемите в областта, източват два язвира в Средец?  - E-Burgas.com

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор извършва инспекция на язовирите в Бургаска област и други възлови водоеми в страната. След проверките ще бъде изготвен анализ за състоянието на водоемите и ще стане ясната картинката какво е състоянието им преди зимния сезон, инфомират от пресцентъра на ДАМТН, цитирани от Радио „Фокус“.

По препоръки на Агенцията са предложени за закриване два язовира на територията на община Средец. „Причината за извеждане от експлоатация на двата язовира е решение на експертен технически съвет след извършване на индивидуална оценка и изготвяне на комплексна оценка за работата, ефективността на язовирната стена и съоръженията към нея“, обясниха от ДАМТН.

Процедурата по извеждане от експлоатация или ликвидиране на язовирни стени и съоръженията към тях е регламентирана в Закона за водите и Наредба за условията и реда за осъществяване на техническа и безопасна експлоатация на язовирните стени и на съоръженията към тях, както и на контрол за техническото им състояние.

Коментари

Още от последните новини