Пак скандали около общинските имоти в Бургас, продава ли „тънко“ апартаменти администрацията?

Пак скандали около общинските имоти в Бургас, продава ли „тънко“ апартаменти администрацията? - E-Burgas.com

Темата за общинските имоти отново отвори захапката на опозиционерите в Общинския съвет и доведе до абсолютно безсмислени нападки, квалификации и обиди на личностна основа и малко факти по същество. Оказа се, че общината продава неколцина жилища на цена, която не се харесва на опозицията, т.е. с 30% под пазарната оценка.

Активният в последно време съветник от СЕК Константин Бачийски оприличи действията на управляващите с тези около скандалите със сделката на ДКЦ-то в „Меден рудник“. Според него цените са „тънки“, под пазарната стойност затова предложи там където минават 30% да бъдат завишени с 20%. Така или иначе мнозинството очаквано отхвърли това предложение, а споровете около въпроса не бяха по същество, а само клевети между съветниците.

„Скъпи съветници, скъпи сте, защото струвате доста скъпо на данъкоплатците. Когато има възможност общината да получава приходи тя не го прави, както е и със болницата в „Меден рудник“, която я продаваме с над милион под пазарната оценка“, обясни Бачийски, чиято група вдигна табелки „Стига безобразия“ в знак на протест в залата.

Той предложи стар апартамент в „Изгрев“, който се продава за 93 000 лв. да се продаде за 156 000, но предложението му бе отрязано с въздържание от мнозинството при вота. Същото се повтори и с две жилища в ж.к. „Зорница“, където едното се продава за 438 евро на кв.м., вместо пазарните 700 евро, но предложенията не бяха приети.

Последваха обичайните безсмислени по същество обиди и нападки, което принуди съветникът Евгений Мосинов да предложи край на дискусията по процедура и да припомни, че срокът за подаване на декларациите за апартаменти е 15 май. „Тогава бургазлии ще видят кой какво барабар с жените и децата има“, каза юристът.

В крайна сметка решенията на Общинския съвет останаха както са предложени в докладните.

Коментари

Още от последните новини