Пак ще е топло, но след уикенда

Пак ще е топло, но след уикенда - E-Burgas.com

Днес ще е предимно облачно. През деня на места, главно в Югоизточна България ще има валежи. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над северозападната част от страната.

Ще продължи да духа до умерен, в източните райони - силен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, а максималните - между 14° и 19°, показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще продължи да духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха ще са 17-18°. Температурата на морската вода е около 20°. Морето ще е бурно с въление от 4-5 бала.

Над планините ще е облачно, по билата и мъгливо. На места, главно в Рило-Родопската област и Странджа ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра - около 2°.

През следващите три дни ще има повече слънце. В неделя значителна ще остане облачността над югоизточните райони и там на отделни места ще превали слаб дъжд; в Източна България ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Сутрин ще е студено, с минимални температури в по-голямата част от страната между 4° и 9°, край морския бряг до 12-13°; на отделни места в котловините в Западна България ще се образува слана. Дневните температури ще се повишат още и във вторник максималните ще са между 20° и 25°.

Коментари

Още от последните новини