ОЗБГ обяви подкрепата си за Константин Бачийски

ОЗБГ обяви подкрепата си за Константин Бачийски - E-Burgas.com

„Организация за защита на българските граждани“  / ОЗБГ / е първата неполитическа общност, която официално обяви подкрепата си за листата с общински съветници, формираща се около Константин Бачийски за предстоящите местни избори.

Представител на организацията от гражданската квота ще бъде Бисер Русимов.

От ОЗБГ посочиха като основна причина за подкрепата си  многобройните общественополезни каузи, които са провеждали съвместно със зам. председателя на ПП СЕК.

Бисер Русимов определи като една от най-важните инициативи тази, реализирана през 2017 год, когато Константин Бачийски с помощта на още 88 души, между които и членове на ОЗБГ, е успял да гарантира законността на изборния процес в българските избирателни секции в Турция.

От организацията припомниха, че тогава доброволците наблюдатели  не са допуснали нарушения в гласуването и по този начин са осуетили манипулации на вота и не са допуснали влизането в българския парламент на партия, проводник на чужди интереси.

Константин Бачийски изрази благодарността си за подкрепата от ОЗБГ и призна, че в листата с кандидати за общински съветници ще има превес на силни личности, които са се доказали в своите сфери, поставят обществените интереси пред личните и могат да бъдат пример за подражание на хората.

„Радвам се, че имам подкрепа от хора като Бисер и от ОЗБГ. Той е награден с почетна значка от Община Бургас за проява на героизъм и себеотрицание при спасяване на човешки живот, награден е с плакет от Гранична полиция за сътрудничество, номиниран е и избран за „Личност на годината“ в кампания на „24 часа“. За мен е чест Бисер Русимов да е част от нашата листа и да се борим рамо до рамо по казуси от интерес за бургазлии“ – заяви Константин Бачийски.

Бисер Русимов и колегите му от ОЗБГ изразиха готовност да подкрепят Бачийски в следващите му каузи в полза на Бургас и региона.

Коментари

Още от последните новини