Овладяна е зимната обстановка по пътищата в Бургаско

Овладяна е зимната обстановка по пътищата в Бургаско - E-Burgas.com

Овладяна и стабилна е зимната обстановка по пътищата в Бургаско, става ясно от справка в сайта на Агенция Пътна инфраструктура. Автомагистрала „Тракия“ в участъка от пътен възел „Зимница“ до гр. Бургас е отворена, но в сила остава ограничението на скоростта до 80 км/ч. Проходите „Айтоски” и „Обзорски” са отворени за всички МПС. 
Път II-99 Царево-Граматиково е отворен за МПС до 12 т. Път III-539 кръстовище Желязово-Айтос е отворен за МПС до 12 т. Път III-906 Паницово в участъка до разклон Горица е отворен за МПС до 3,5 т. Път III-907 м. Босна-Визица – отворен за МПС до 12 т, път III-908 (път I-9)-м. Босна-Варовник-път II-79 – отворен за МПС до 5 т,  път III-5392 Винарско-Камено-Братово – отворен за МПС до 12 т. Затворен за всички МПС остава път III-7908 Промет-Присад.Път III-7909 Равнец-(път III-539) – отворен за МПС до 12 т.

Дебелината на снежната покривка е малко по-тънка спрямо сутринта - в Северна България  - между 9 и 33 см, а в Южна - между 2 и 23 см. Към 11 ч. температурите в страната са между минус 2° и 3°,  по морския бряг от 0° до 4°. Вятърът е от западната четвърт, предимно слаб.  В много станции е тихо.
До края на деня  над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°. През нощта от юг облачността ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи. Ще е почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 11° и минус 6°, по-високи ще са по морския бряг. През деня увеличението на облачността ще продължи и около обяд в южните райони ще започнат снеговалежи, които през нощта срещу вторник ще обхванат по-голямата част от страната. В крайните югоизточни райони и по морския бряг, валежът ще е предимно от дъжд и мокър сняг. Ще се появи слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между минус 6° и минус 1°, по южното крайбрежие – до 4-5°.

Коментари

Още от последните новини